AUXYM - fitostimulator biljnog podrijetla

Djelovanje AUXYMa proizlazi iz njegovog sastava – koncentracije biološki aktivnih prirodnih spojeva, kao što su aminokiseline biljnog porijekla, vitamini, enzimi, fitokelatini, auksini, citokinini, humusne kiseline, te makro- i mikro elementi. Oni djeluju izravno i uravnoteženo na glavne metaboličke puteve biljke kao prekursori ključnih spojeva, reguliraju transport hranjivih tvari, poboljšavaju proces fotosinteze, te distribuciju i optimalnu akumulaciju šećera u različitim biljnim organima.

PAKIRANJA: 0,25 l, 0,5 l, 1 l, 5 l, 10 l.

SASTAV
HRANJIVA
Bor (B) topiv u vodi 0,40%
Željezo (Fe) kelatizirano, topivo u vodi 0,60%
Mangan (Mn) kelatiziran, topiv u vodi 0,60%
bakar (Cu) kelatiziran, topiv u vodi 0,20%
Cink (Zn) kelatiziran, topiv u vodi 0,40%
OSTALI PARAMETRI
Specifična težina 1,15 Kg/l

bio

PODRŽAVA RAZVOJ BILJKE
AUXYM osnažuje biljku u najosjetljivijim fiziološkim fazama razvoja, u razvoju izboja i debljanju plodova.
AUXYM je osim toga djelotvoran u stresnim situacijama bilo kojeg podrijetla (termički, ekonomiziranje vodom, pogrešno tretiranje agrokemikalijama i dr.) a pri tomu ne utječe na neujednačenu ishranu ili rast.

POSPJEŠUJE ZAMETANJE PLODOVA
AUXYM sadržava promotore rasta, u vrijeme cvatnje osigurava oplodnju, pa je i broj zametnutih plodova veći.

POBOLJŠAVA KAKVOĆU PLODOVA I POVEĆAVA PRINOSE
AUXYM povećava sadržaj šećera i suhe tvari u plodovima te sadržaj sekundarnih hranjiva (oligoelemenata). Poboljšava organoleptička svojstva, kao i svojstva za duže skladištenje. Težina plodova ujednačena je i odgovarajuće veličine. Zbog svega toga proizvodnja je veća i bolja.

OBOJENOST PLODOVA
AUXYM povećava i zadržava intenzivniju boju plodova voća i grožđa.

POVEĆAVA POSTOTAK ŠEĆERA U GROŽĐU
Vinova loza tretirana AUXYM-om ima viši postotak šećera u grožđu.

PRODUŽENJE GROZDA
AUXYM u prvim fazama razvoja stimulira produljenje grozda i poboljšava njegovo formiranje. Na taj način smanjuju se eventualna oštećenja boba (rahliji grozd) i pospješuje sazrijevanje.

AKTIVIRA MEHANIZME OTPORNOSTI
Biološki aktivne tvari (slobodne aminokiseline i dr.) aktiviraju i povećavaju samoobranu biljke od parazita i gljivičnih bolesti.

DOZE I NAČIN PRIMJENE
Preporučene doze različite su za razne kulture i stadije njihova razvoja. Doza primjene ovisi i o broju tretiranja pojedinog usjeva ili nasada.
AUXYM se može miješati s uobičajenim sredstvima za zaštitu bilja. Njegovo je djelovanje sinergističko s lisnim gnojivima te zahtijeva mali broj intervencija pa tako štedi vrijeme i energiju.

KULTURA VRIJEME PRIMJENE KOLIČINA (ml/ha) VOLUMEN VODE (l/ha) GLAVNI UČINAK
VINOVA LOZA 1.: prije cvatnje°
2.: početak faze šare
3.: 15 dana kasnije
700
700
400
400/500 rano dozrijevanje
povećanje sadržaja šećera u berbi i nakon fermentacije
bolja organoleptička kvaliteta
STOLNO GROŽĐE 1.: prije cvatnje
2.: nakon cvatnje 
3.: debljanje boba
700
700
500
400/500 rano dozrijevanje bolje zametanje plodića,
manje osipanje i rehuljavost
bolja skladišna sposobnost
JABUKA KRUŠKA 1.: prije cvatnje
2.: 15/20 dana kasnije
3.: 15 dana kasnije
600
600
400
700/1000 rano dozrijevanje
bogatiji sastav minerala u plodu
bolja kvaliteta i skladišna sposobnost plodova
KIVI 1.: prije cvatnje 
2.: 15 dana kasnije
3.: 15 dana kasnije
750
750
750
700/1000 povećani sadržaj šećera
bogatiji mineralni sastav
povećanje veličine (kalibraže) ploda
BRESKVA-MARELICA 1.: nakon cvatnje 
2.: 15 dana kasnije
3.: 15 dana kasnije
600
600
600
700/1000 bolji vegetativni vigor
povećani sadržaj minerala
ujednačenost plodova
AGRUMI 1.: u vrijeme 50/60% cvatnje
2.: 15 / 20 dana kasnije
3.: 15 I 20 dana kasnije
600
800
600
1000/1500 bolji vegetativni razvoj
smanjenje osipanja
ujednačenost veličine ploda
MASLINA 1.: prije cvatnje
2.: nakon zametanja plodića
3.: 15 dana kasnije
700
700
400
400/500 bolje zametanje plodića
povećanje proizvodnje
JAGODA 1°: nakon presađivanja
2°: u cvatnji
3°: 10 dana kasnije
500
700
700
300/500 ili navodnjavanje kap po kap povećanje veličine ploda
povećanje sadržaja šećera u plodu
ujednačenost veličine i boje ploda
DINJA 1°; prije cvatnje
2°: 15 dana kasnije
3°: 15 dana kasnije
750
750
750
500/700 ili navodnjavanje kap po kap povećanje sadržaja šećera u plodu
veći plodovi
bolja organoleptička kvaliteta
RAJČICA 1.: u cvatnji
2.: 15 dana kasnije (eventualno u cvatnji svake etaže)
400
400
500/700 ranije dozrijevanje
povećani sadržaj suhe tvari
povećani urodi, ujednačena težina plodova
PAPRIKA, PATLIDŽAN 1.; nakon presađivanja
2.: u cvatnji
3.: debljanje prvih plodova
500
500
400
400/600 povećani urodi, ranije dozrijevanje
bolja organoleptička svojstva
bolji mineralni sastav
LISNATO POVRĆE 1.: u stadiju 4-5 listova
2.: 15 I 20 dana kasnije
500
400
400/500 povećanje proizvodnje
bolja kvaliteta
CVIJEĆE 1.: nakon sadnje
2.: 10/15 dana kasnije
400
400
400/500 veći broj cvjetnih pupova
listovi boljeg izgleda
bolje čuvanje
DUHAN 1.: nakon presađivanja
2.: 18 / 20 dana kasnije
3.: 15 / 20 dana kasnije
300
600
600
700/1000 rano dozrijevanje povećanje proizvodnje
bolja kvaliteta listova nakon sušenja
ARTIČOKA Tretmani sukladno s diferencijacijom glavica 500 500/600 povećanje veličine cvjetnih pupoljaka, veći urod, poboljšana otpornost u transportu i skladištenju.
ŽITARICE U STADIJU ZASTAVICE I POJAVE PRAŠNIKA 800 450/500 Povećani urod, bolja kakvoća zrna, veća specifična težina.
TIKVICA 1.: nakon presađivanja 2.: prije cvatnje 3.: u vrijeme porasta   plodova        400
500
500
400/500 veća otpornost na toplinski stres, veći i raniji urodi, ujednačenost u zriobi i težini.
ŠEĆERNA REPA 1.: faza 7-10 listova
2.: 20 dana nakon
600
600
500/600
600
Dobar razvoj listova, veća težina i veličina korijena, veći postotak šećera

Nedavno gledani proizvodi

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies). Daljnjom uporabom web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Saznaj više

Slažem se

Kolačići (Cookies)
Ova internetska stranica radi boljeg korisničkog iskustva na internetskoj stranici na vaš kompjuter sprema male tekstualne datoteke (“cookies”). Ova je praksa prisutna kod najmanje 90 % internetskih stranica u svijetu, ali prema direktivi Europske unije iz svibnja 2011. godine, obavezni smo prije pohranjivanja „cookieja“ zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu „cookieja“, a njihovim blokiranje i dalje možete pregledavati naše stranice, no određene mogućnosti bit će vam ograničene.

Što je cookie (kolačić)?
“Cookie” je mala datoteka koju na Vaše računalo sprema internetska stranica koju posjetite. “Cookie” (kolačić) obavještava internetsku stranicu da se “stari” korisnik ponovno priključio pamteći njegove postavke. “Cookieji” bilježe vaše preferencije i postavke, unosi ih u internetske obrasce i informacije za prijavljene korisnike.

“Cookies” mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. “Cookieji” (kolačići) ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik, pak, može promijeniti svoje postavke internet te time sam birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene “cookieje” (kolačiće) automatski pobristai pri zatvaranju internet preglednika i sl.

Kako onemogućiti “cookieje” (kolačiće)?
Isključivanjem “cookieja” (kolačića) odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje istih na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Blokiranjem “cookieja” i dalje možete pregledavati internetske stranice, no određene funkcionalnosti neće vam biti na raspolaganju na tim internetskim stranicama.

Što su “persistent cookies” (stalni kolačići)?
Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te tamo ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Što su “session cookies” (privremeni kolačići)?
Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke kao što su primjerice stavke u košarici za kupnju.

Što su “local cookies/first party cookies” (kolačići od prve strane)?
“First party cookies” (kolačići od prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

Što su “third party cookies” (kolačići treće strane)?
“Third party cookies” potječu od drugih, partnerskih web mjesta koja gledate. Treće strane mogu na taj način prikupljati podatke o korisnicima različnih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

Koristi li navigator-bi.hr “cookieje” (kolačiće)?
Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve “cookieje” (kolačiće) koristi navigator-bi.hr i zašto?
“Session cookies” (privremene kolačiće) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo “session cookies” kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.
“Persistent cookies” (trajni kolačići) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumijeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna.

Ima li na navigator-bi.hr “third party cookies” (kolačića treće strane)?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže
Dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Mjerenje posjećenosti
navigator-bi.hr koristi Google Analytics  servis za mjerenje posjećenosti.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

© 2019 Navigator biljne ishrane. Sva prava pridržana. | Izrada: Duplerica d.o.o.