TRAINER - Gnojivo sa 100% biljnim aminokiselinama

JEDINSTVENI PROIZVOD SA 100% BILJNIM AMINOKISELINAMA

TRAINER je inovativni proizvod formuliran 100% kao organski, na osnovi biljnih (L) aminokiselina i peptida. Proizveden je od biljnih proteina (inovativna tehnologija LISIVEG) i sadrži najčešće korištene aminokiseline u biosintetskim procesima biljaka, u najdjelotvornijim i optimalnim odnosima.

TRAINER biva brzo apsorbiran preko lista i premješten u ostala biljna tkiva. Djeluje u biljci već nekoliko sati nakon primjene. Kada se biljka nalazi u stanju stresa, tada teško sintetizira faktore rasta: primjena aminokiselina i peptida omogućuje joj tada znatnu uštedu energije za oporavak i vraća optimalnu kondiciju za razvoj.

  • ANTISTRES UČINAK: Pomaže biljkama u stresnim situacijama bilo koje prirode (visoke i niske temperature, suša, nedostatak svjetla, štete od tuče i dr.
  • FITOSTIMULATORSKI UČINAK: Pospješuje razvoj biljke u najosjetljivijim fazama (rast, formiranje i debljanje plodova i dr.).
  • DOPRINOS ISHRANI: Idealan je kao dopuna tradicionalnom gnojenju jer se tako postižu visoki prinosi i najbolja kakvoća. Takvi se rezultati postižu zahvaljujući sadržaju brojnih bioaktivnih tvari (aminokiseline, vitamini...) koje povoljno djeluju na fotosintezu i fiziološke procese u biljci

ČISTOĆA I KAKVOĆA PROIZVODA

TRAINER je isključivo biljnoga podrijetla (ne koriste se ostatci animalnoga porijekla) te ne sadrži ostatke antibiotika, teških metala (kroma, olova, žive i dr.) klora i drugih nečistoća štetnih za biljke i čovjeka.

MOGUĆNOSTI MIJEŠANJA

TRAINER se može miješati s većinom gnojiva i sredstava za zaštitu bilja koja se nalaze na tržištu. Preporučuje se u manjim probama prije primjene provjeriti mogućnost miješanja s drugim proizvodima.

TRAINER  JE PROIZVOD DOPUŠTEN U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI.

PAKIRANJA - plastične boce i spremnici od 1l, 5l, 20l.

Sastav, postotak, pH, specifična težina
SASTAV %, pH, spec. tež.
Biljne aminokiseline i peptidi 31%
Organska tvar 35,50%
Organski dušik (N) 5,00%
Specifična težina 1,18 kg/l
pH 4,4

 bio

AMINOGRAM %
Alanin 4,00%
Arginin 7,00%
Asparaginska kiselina 11,70%
Cistein 1,00%
Glutaminska kiselina 18,00%
Glicin 4,50%
Histidin 2,80%
Izoleucin 4,80%
Leucin 8,00%
Lizin 6,00%
Metionin 1,50%
Fenilalanil 5,20%
Prolin 5,10%
Serin 5,50%
Treonin 4,10%
Triptofan 1,20%
Tirozin 3,90%
Valin 5.1 %

 

 Visok udio asparaginske i glutaminske kiseline osigurava snažno i izravno djelovanje na razvoj biljaka. Prisutnost triptofana, temeljnog za sintezu biljnih hormona, dokaz je da tehnologija proizvodnje Trainera maksimalno poštuje prirodu aminokiselina.

BILJNE VRSTE VRIJEME PRIMJENE DOZE UČINAK
Vinova loza 1°: prije cvatnje;
2°: poslije cvatnje;
3°: zatvaranje grozdova
1-3 l/ha Bolja oplodnja, rezistentnost na stres, veća količina šećera
Stolno grožđe 1°:cvjetovi u grozdu odvojeni;
2°: pred cvatnju;
3°: poslije cvatnje i nakon 15 dana
2-3 l/ha Bobe ujednačene veličine i bolja obojenost, grozd   duguljasta oblika
Jabuka, kruška 1°: prije cvatnje;
2°, 3°, 4°: poslije cvatnje; svakih 15 dana
1-3,5 l/ha Ujednačenost veličine i bolja obojenost plodova
Koštičave voćke
(marelica, trešnja)
1°, 2°, 3°: poslije cvatnje; svakih 10-15 dana 1-3,5 l/ha Bolje zametanje plodova, manje otpadanje plodova, veći plodovi, bolja obojenost plodova
Aktinidija 1°: pojava prvih listova;
2°,3°: nakon oplodnje;
4°, 5°, 6°: od ploda veličine oraha svakih 15 dana
1-3 l/ha Manja osjetljivost na niske temperature, bolja oplodnja, veći plodovi
Maslina 1°: nakon cvatnje;
2-3 puta u od 15 dana
1-3 l/ha Veći urod, veća otpornost na stresne klimatske situacije
Agrumi 1°: početak cvatnje;
2°, 3°, 4°: primjene od   debljanja plodova na dalje svakih 15 dana.
2,5-3 l/ha Veće dimenzije i ujednačena veličina plodova
Jagoda 1°,2°: primjene - 15 dana nakon presađivanja;
3°,4°: od početka cvatnje svakih 15 dana
1,5-2,5 l/ha Bolje ukorjenjivanje i razvoj biljke, stvaranje većeg broja pupova, rezistentnost na termički stres
Lubenica, dinja 1°,2°: 15 dana nakon presađivanja;
3°, 4°, 5°: primjene od debljanja plodova svakih 10-15 dana
2-2,5 l/ha Bolje ukorjenjivanje, bolji razvoj plodova i ranije sazrijevanje
Lisnato povrće Od stadija 4-6 listova svakih 8 dana 1,5-2,5 l/ha Intenzivnija obojenost, veći urodi i otpornost na termički stres
Plodovito povrće 1°,2°: 15 dana nakon presađivanja;
3°, 4°, 5°: za vrijeme rasta plodova svakih 10-15 dana
1,5-2,5 l/ha Otpornost na stres, plodovi čvršći, bola obojenost plodova
Lepirnjače
(soja, grah)
1°: početak cvatnje;
2°: 10-15 dana nakon 1.primjene
3-4 l/ha Povećana produktivnost i otpornost na klimatske stresove
Duhan 1°, 2°, 3°: početi primjenu 20 dana nakon presađivanja; ponavljati svakih 10 do 15 dana 2,5-5 l/ha Ujednačeni rast biljaka i otpornost na stres
Žitarice U slučajevima neujednačenog rasta i zastoja u rastu 4-6 l/ha Bolji razvoj biljaka i veći sadržaj proteina u zrnu

https://youtu.be/8ODGjDMZV_E

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies). Daljnjom uporabom web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Saznaj više

Slažem se

Kolačići (Cookies)
Ova internetska stranica radi boljeg korisničkog iskustva na internetskoj stranici na vaš kompjuter sprema male tekstualne datoteke (“cookies”). Ova je praksa prisutna kod najmanje 90 % internetskih stranica u svijetu, ali prema direktivi Europske unije iz svibnja 2011. godine, obavezni smo prije pohranjivanja „cookieja“ zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu „cookieja“, a njihovim blokiranje i dalje možete pregledavati naše stranice, no određene mogućnosti bit će vam ograničene.

Što je cookie (kolačić)?
“Cookie” je mala datoteka koju na Vaše računalo sprema internetska stranica koju posjetite. “Cookie” (kolačić) obavještava internetsku stranicu da se “stari” korisnik ponovno priključio pamteći njegove postavke. “Cookieji” bilježe vaše preferencije i postavke, unosi ih u internetske obrasce i informacije za prijavljene korisnike.

“Cookies” mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. “Cookieji” (kolačići) ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik, pak, može promijeniti svoje postavke internet te time sam birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene “cookieje” (kolačiće) automatski pobristai pri zatvaranju internet preglednika i sl.

Kako onemogućiti “cookieje” (kolačiće)?
Isključivanjem “cookieja” (kolačića) odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje istih na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Blokiranjem “cookieja” i dalje možete pregledavati internetske stranice, no određene funkcionalnosti neće vam biti na raspolaganju na tim internetskim stranicama.

Što su “persistent cookies” (stalni kolačići)?
Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te tamo ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Što su “session cookies” (privremeni kolačići)?
Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke kao što su primjerice stavke u košarici za kupnju.

Što su “local cookies/first party cookies” (kolačići od prve strane)?
“First party cookies” (kolačići od prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

Što su “third party cookies” (kolačići treće strane)?
“Third party cookies” potječu od drugih, partnerskih web mjesta koja gledate. Treće strane mogu na taj način prikupljati podatke o korisnicima različnih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

Koristi li navigator-bi.hr “cookieje” (kolačiće)?
Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve “cookieje” (kolačiće) koristi navigator-bi.hr i zašto?
“Session cookies” (privremene kolačiće) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo “session cookies” kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.
“Persistent cookies” (trajni kolačići) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumijeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna.

Ima li na navigator-bi.hr “third party cookies” (kolačića treće strane)?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže
Dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Mjerenje posjećenosti
navigator-bi.hr koristi Google Analytics  servis za mjerenje posjećenosti.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

© 2019 Navigator biljne ishrane. Sva prava pridržana. | Izrada: Duplerica d.o.o.