Reprodukcija mikroorganizama in vivo

REPRODUKCIJA IN VIVO MIKROORGANIZAMA KORISNIH U POLJOPRIVREDI

ITALPOLLINA je vodeći europski proizvođač mikoriza i korisnih mikroorganizama te danas na tržištu nudi najširu paletu takvih proizvoda.

 Za proizvodnju mikoriznih inokulanata koriste se dva načina: in vivo ili in vitro.

ITALPOLLINA koristi prvu tehniku ​​(in vivo) koja, iako je složenija i skuplja, daje konačni proizvod visokog kvaliteta.

Budući su mikorizne gljivice simbiotske, njihova proizvodnja zahtijeva korištenje biljaka domaćina bez kojih bi bilo nemoguće ispuniti životni ciklus i proizvodnju novih propagula/ spora.

Sustav za razmnožavanje in vivo zahtijeva namjensku instalaciju, značajan period za rast kulture domaćina, visokokvalificiranu radnu snagu i korištenje inertnih supstrata (ne zemlje) i materijale zajamčeno bez zagađivača i patogena.

U in vivo sustavu, zajednica gljiva-biljka nadilazi puku razmjenu hranjivih tvari, generirajući i morfološke i molekularne promjene, osiguravajući tako svakoj generaciji gljiva održavanje genetskog potencijala i morfologije koja omogućuje prilagodbu na najbolji način.

Suprotno tome, razmnožavanje in vitro, usvojeno od strane tvrtki prisutnih na tržištu s jeftinijim proizvodima, zahtijeva manje prostora, uvjete dovoljne za umjetnu kultivaciju i kraće vrijeme reprodukcije. Korištenje in vitro tehnologije je korisno za laboratorijsko ispitivanje, ali mikorizni inokulum dobiven ovom tehnologijom (u umjetnom okolišu genetski modificiranih korijena) slabo je prilagodljiv za vanjsku primjenu i daje uglavnom loše rezultate.

Jasan je izbor za kvalitetu: REPRODUKCIJA IN VIVO!

ITALPOLLINA je razvila jedinstvenu tehnologiju za proizvodnju in vivo - mikoriznih inokulanata velikog potencijala i učinkovitosti za moderne poljoprivredne sustave te proizvode prilagođene za primjenu u uzgoju većine kultura.

ITALPOLLINA je trenutno jedna od rijetkih tvrtki u svijetu koja proizvodi svoje mikorizne inokulante in vivo, osiguravajući najveću kvalitetu gotovog proizvoda (odsutnost GMO-a, zagađivača i patogena) i maksimalnu učinkovitost kolonizacije spora.

PREDNOSTI PRIMJENE MIKORIZA

Pozitivni učinci mikorize na biljkama su brojni. Jedan od glavnih je povećana apsorpcija mineralnih hranjivih tvari i vode iz tla. Širenje vanjskog micelija gljiva u rizosferi je glavni razlog za ovaj efekt, budući da omogućuje dosezanje hranjivih tvari izvan aktivnog područja korijena.

Ostale prednosti mikorizacije su:

  • veća otpornost biljaka na vodni stres i zaslanjenost tla,
  • povećana otpornost i tolerancija na patogene tla,
  • veća apsorpcija mikroelemenata,
  • veća i ujednačenija proizvodnja,
  • bolji razvoj biljaka,
  • veća učinkovitost gnojiva i navodnjavanja,
  • bolja prilagodba biljaka na okoliš,
  • manje pojava icrpljenosti tla.

Formula za svaku agronomsku potrebu

ITALPOLLINA proizvodi na osnovi mikroorganizama dostupni su u različitim formulacijama kako bi mogli zadovoljiti raznolike agronomske potrebe i načine primjene (za predsjetvenu primjenu, u presađivanju, kroz fertirigaciju itd.)


Ova stranica koristi kolačiće (Cookies). Daljnjom uporabom web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Saznaj više

Slažem se

Kolačići (Cookies)
Ova internetska stranica radi boljeg korisničkog iskustva na internetskoj stranici na vaš kompjuter sprema male tekstualne datoteke (“cookies”). Ova je praksa prisutna kod najmanje 90 % internetskih stranica u svijetu, ali prema direktivi Europske unije iz svibnja 2011. godine, obavezni smo prije pohranjivanja „cookieja“ zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu „cookieja“, a njihovim blokiranje i dalje možete pregledavati naše stranice, no određene mogućnosti bit će vam ograničene.

Što je cookie (kolačić)?
“Cookie” je mala datoteka koju na Vaše računalo sprema internetska stranica koju posjetite. “Cookie” (kolačić) obavještava internetsku stranicu da se “stari” korisnik ponovno priključio pamteći njegove postavke. “Cookieji” bilježe vaše preferencije i postavke, unosi ih u internetske obrasce i informacije za prijavljene korisnike.

“Cookies” mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. “Cookieji” (kolačići) ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik, pak, može promijeniti svoje postavke internet te time sam birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene “cookieje” (kolačiće) automatski pobristai pri zatvaranju internet preglednika i sl.

Kako onemogućiti “cookieje” (kolačiće)?
Isključivanjem “cookieja” (kolačića) odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje istih na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Blokiranjem “cookieja” i dalje možete pregledavati internetske stranice, no određene funkcionalnosti neće vam biti na raspolaganju na tim internetskim stranicama.

Što su “persistent cookies” (stalni kolačići)?
Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te tamo ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Što su “session cookies” (privremeni kolačići)?
Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke kao što su primjerice stavke u košarici za kupnju.

Što su “local cookies/first party cookies” (kolačići od prve strane)?
“First party cookies” (kolačići od prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

Što su “third party cookies” (kolačići treće strane)?
“Third party cookies” potječu od drugih, partnerskih web mjesta koja gledate. Treće strane mogu na taj način prikupljati podatke o korisnicima različnih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

Koristi li navigator-bi.hr “cookieje” (kolačiće)?
Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve “cookieje” (kolačiće) koristi navigator-bi.hr i zašto?
“Session cookies” (privremene kolačiće) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo “session cookies” kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.
“Persistent cookies” (trajni kolačići) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumijeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna.

Ima li na navigator-bi.hr “third party cookies” (kolačića treće strane)?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže
Dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Mjerenje posjećenosti
navigator-bi.hr koristi Google Analytics  servis za mjerenje posjećenosti.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

© 2019 Navigator biljne ishrane. Sva prava pridržana. | Izrada: Duplerica d.o.o.